Bivši kapiten Sarajeva pružio podršku Musemiću

"Šefe, ustat ću na pomen vašeg imena! Ne zamjerite im..."

Otkaz koji je Husref Musemić dobio u FK Sarajevo je danas bio jedna od glavnih tema u bh. javnosti.

Musemić je na klupi Sarajeva od 2017. godine, prošle godine je uzeo i duplu krunu, no ove mu je glave došao poraz u gradskom derbiju od Željezničara (1:3).

Vodstvo kluba procijenilo je kako zbog blijedih partija Musemić treba da ode i tako okonča svoj peti mandat na klupi, no ta odluka nije najbolje sjela iskusnom stručnjaku koji emocije nije mogao kontrolisati. Govoreći o razlazu sa Sarajevom je zaplakao. Bukvalno.

Mnogi su pružili podršku čuvenom golgeteru, ponajviše navijači koji su za sutrašnji dan najavili mirne proteste, a otkaz je prokomentarisao i nekadašnji kapiten kluba s Koševa Veldin Muharemović koji danas igra u Luksemburgu.

"Šefe, gospodine, živuća igračka i trenerka legendo... Ova besmislica je samo pokazala vašu veličinu, vašu važnost za sviju nas, vašu ljudskost i ono najbitnije - vašu neraskidivu vezu i ljubav prema našem Sarajevu", stoji u uvodu Muharemovićeve poruke, koju u nastavku prenosimo:

"Isto tako je pokazala i dokazala onima koji ne znaju šta je FK Sarajevo i ko je Husref Musemić, da kapitalizam ne može kupiti ljubav, privrženost, osjećaje i da nikada neće ni moći. Ja ću, a vjerujem i svi oni koji su imali tu čast da vas upoznaju, na spomen vašeg imena ustati iz poštovanja za sve ovo do sada, a ako Bog da i od sada"

Na tome nije stao.

"Ne zamjerite im, ne znaju oni koliko ljudi kao ja stoji na pomen vašeg imena, ne znaju oni, a ponajmanje su vrijedni vaših suza", stoji u Muharemovićevoj poruci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muharemović je u dva navrata oblačio dres aktuelnog prvaka BiH. Igrao je najprije u periodu od 2003. do 2008. godine, a potom od 2010. do 2011. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.