Bugojanci bolji od Konjuha

Iskra na krilima sjajne podrške do četvrtfinala Kupa BiH

Endin Čaušević

Rukometaši bugojanske Iskre večeras su pred svojim navijačima pobijedili Konjuh sa 34:30 i plasirali se u četvrtfinale Kupa BiH.

Iskra je ponovo imala veliku podršku svojih navijača u dvorani KSC, te je na krilima odlične atmosfera došla do pobjede protiv Konjuha. Domaći su odigrali jako dobar meč i na kraju izborili plasman dalje.

Konjuh je dobro igrao u prvom poluvremenu i držao rezultatski priključak, a na pauzu se otišlo kod rezultata 16:15 za goste iz Živinica. Međutim, nakon toga rukometaši Iskre zaigrali su dosta bolje u drugom poluvremenu.

Iskra je uspjela da dođe do preokreta, te su u finišu meča slomili otpor gostiju. Na kraju je bugojanski klub slavio sa 34:30 i izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Domaće je do pobjede vodio Edin Klis sa osam golova, dok je pet pogodaka postigao Semir Zvekić. U ekipi Konjuha istakao se sjajni Nermin Smajić sa 11 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.