Pronašao novi klub

Marinko Rastoka potpisao za Rudar iz Prijedora

Endin Čaušević

Marinko Rastoka pronašao je novi angažman nakon što je nedavno napustio tuzlansku Slobodu.

Rastoka je u Slobodu stigao na ljeto ove godine, ali je nakon svega nekoliko mjeseci raskinuo saradnju. Ipak, ovaj iskusni 28-godišnji fudbaler veoma brzo je pronašao novi angažman.

Naime, Rastoka će karijeru nastaviti u dresu Rudara iz Prijedora koji se takmiči u Prvoj ligi RS-a. Rastoka je s Rudarom potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost da isti pruduži na još godinu.

"Ne postoje riječi sa kojima bih se dovoljno mogao zahvaliti predsjedniku Darki Milutinoviću i sportskom direktoru Saši Stevici koji su mi dali svoje potpuno povjerenje i priliku da igram u klubu koji me formirao kao igrača i osobu. Također, želim da se zahvalim svim članovima uprave i navijačima Rudara. Cilj nam je da u što kraćem roku vratimo klub gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga jer to ovaj klub i grad zaslužuju", rekao je Rastoka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.