Veliki korak FK Krupa ka Premijer ligi

Prva liga RS

Veliki korak FK Krupa ka Premijer ligi

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi RS odigrani su susreti 14. kola.

Kozara je pred svojim navijačima savladala Rudar 2:1.

Nemanja Gavrić je doveo domaće u vodstvo, izjednačio je Nemanja Pekija, dok tri boda domaćima donosi 20 minuta prije kraja Dejan Glišić.

Krupa je u Janji bila sigurna protiv Podrinja. Bilo je 2:0. Nakon 45 minuta mreže su mirovale, a onda Jovo Lukić trese mrežu Bećirovića. Konačnih 2:0 postavlja Nikola Mandić.

Slavija i Tekstilac su podijelili bodove (1:1). Dejan Đekić je doveo goste u vodstvo, da bi bod domaćima donio Sedin Ljuca.

Gostujuću pobjedu vidjeli smo i u Brčkom. Željezničar Sport Team je nadigrao Jedinstvo 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Domaći bolje otvaraju meč i pogotkom Cvijetina Pavića dolaze u vodstvo sa 11 metara. Novi jedanaestera, ovaj put za goste, vidjeli smo u 79. minuti. Pogodio je Nedeljko Crnomarković. Sva tri boda gostima donosi Danilo Teodorović.

Krupa je prva sa 35 osvojenih bodova, Rudar ima 27, a Kozara 21.

Top Komentari

magistar
Ako ostane Zvijezda, 5 gradova ce imati po 2 kluba: Banjaluka, Bijeljina, Sarajevo, Mostar i Tuzla.
1 2
zokora
Kakvo je to nekad gostovanje bilo,pa nam ljudi Dva puta oduzmu titulu, neugodna ekipa je bila Bgm, aleksic,redzic,fajic,koljic,jasarevic,vukotic,ljubenovic,a starcevic trener.. jos vestacka podloga, cisto sumnjam da ce bit kvalitet ekipe isti kao te dve godine,sretno Krupa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti