Husejinović, Hadžanović i Rastoka naplatili potraživanja od FK Sloboda

Oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

Husejinović, Hadžanović i Rastoka naplatili potraživanja od FK Sloboda

S. Mlaćo

U Premijer ligi se bliži odlazak na zimsku pauzu, a radno je i u Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH.

Danas su iz Sindikata oglasili te istakli da su trojica nogometaša FK Sloboda i NK Čelik ostvarili svoja prava. Radi se o Adisu Hadžanoviću, Saidu Husejinoviću i Marinku Rastoki.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini želi upoznati javnost s posljednjim, uspješnim aktivnostima naše organizacije. Naime, pravni tim naše organizacije u proteklim mjesecima vodio je i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istaći pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog Kluba, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema Igračima", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između Igrača i Klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za Igrače, te će naša organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca smo osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini , a ovim putem pozivamo sve igrače Premijer lige BiH, 1. Lige FBiH, 1. Lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere, te bh. igrače u inostranstvu da postanu članovi naše organizacije, te da vode brigu o svojim pravima i zaštiti istih", navodi se u istom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Dzaficu smradu !!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi