Veliki broj navijača Veleža najavio je dolazak na Grbavicu

Dudić pred FK Željezničar: Za kraj želimo obradovati naše navijače

Samir Mlaćo

Velež će sutra na megdan Željezničaru.

Rođeni nakon pobjede u Bijeljini lakše dišu i nadaju se da otvorenom igrom mogu doći do novih bodova.

Pred put u Sarajevo medijima su se danas obratili šef struke Feđa Dudić i golman Adnan Bobić.

"Mislim da je ova utakmica šlag na tortu. U dobrom raspoloženju i mi i oni dočekujemo utakmicu. Željezničar je zasluženo prvi, najviše su pokazali ove polusezone, a mi dolazimo nakon pobjede u Bijeljini. Kada uzmemo u obzir našu polusezonu, izdvojio bih dvije utakmice koje smo najbolje odigrali, a to su Tuzla City i Željezničar. Nadam se da ćemo ponoviti to na Grbavici, momci su dobro radili i mislim da za kraj možemo da obradujemo naše navijače koji će doći u velikom broju. Volim da igram pred punim stadionom, te je puno ljepše igrati kada ima publike. Fudbal se i igra zbog publike", kazao je Dudić, te dodao.

"Što se tiče igračkog kadra, i dalje imamo malih problema. Cijelu sezonu smo ostali bez Zeljkovića, Osmić je dobio crveni u Bijeljini, a imamo problema sa Urdinovom i Daryom".

"Mislim da je Željezničar pokazao najviše, ali mi smo dokazali da igramo najbolje protiv najboljih ekipa i ne idemo na Grbavicu sa bijelom zastavom", kazao je golman Bobić.

Velež dugo ne pamti pobjedu na Grbavici.

"Imat ćemo sve preduslove za dobru partiju, a tradicije su tu da se ruše. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će je srušiti", dodao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi će biti bez Semira Štilića.

"On nosi ekipu. Bio je prevaga, donio je puno bodova Želji... Očekujem postavu Želje kao ovdje u Mostaru i nadam se da im se možemo suprostaviti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.