Ćivić pred meč na Grbavici: Očekujem dobru utakmicu, Željezničar je pod većim pritiskom

Prvotimac FK Velež za SportSport.ba.

Ćivić pred meč na Grbavici: Očekujem dobru utakmicu, Željezničar je pod većim pritiskom

S. Mlaćo

Pred odlazak na zimsku pauzu, nogometaši Veleža u subotu će u goste Željezničaru.

Rođeni su u prošlom kolu slavili u Bijeljini i sada mnogo lakše dišu, pa na Grbavicu dolaze da se nadigravaju i pokušaju ponovo obradovati svoje navijače.

Optimista pred ovaj meč je i prvotimac Mostaraca Muharem Ćivić.

"Teško gostovanje za nas. Željezničar će definitivno biti pod većim pritiskom nego mi, no očekujem dobru utakmicu kao što je bilo kada smo igrali u Mostaru. Nadam se da ćemo uz naše navijače koji će sigurno doći u velikom broju kao i do sada na svaku našu utakmicu, doći do pozitivnog rezultata", kaže Ćivić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ističe da je zadovoljan igrama svog tima.

"S obzirom na sam start sezone možemo biti zadovoljni, iako smo po meni mogli imati još koji bod više. Ipak, sreća nam je okrenula leđa u nekim utakmicama, pa mislim kada pogledamo sve ukupo da nemamo puno oscijalacija u igri. Konsantno igramo dobro i stvaramo prilike, odnosno igramo napadački nogoet. Opet kažem, sreća nije saveznik u nekim utakmicama, ali dobro je".

Dobrim igrama i kvalitetnim radom nametnuo se treneru Feđu Dudiću i pokazao kao veoma zahvalan nogometaš. Dodao je po jedan pogodak i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upisao sam 15 nastupa, dvije utakmice propustio zbog kartona i mogu biti zadovoljan što se tiče odigranih utakmica. Mislim da mi je bilo teško prilagoditi se na početku, ali sada već dolazi polako sve na svoje mjesto i mislim da mogu još puno više dati i nastojat ću da tako i bude", dodao je prvotimac FK Velež Muharem Ćivić za SportSport.ba.

Meč između Veleža i Željezničara igra se u subotu sa početkom u 16 sati. Navijačima Veleža pripalo je 500 karata i očekuje se velika podrška izabranicima Feđe Dudića i sjajna atmosfera u Dolini ćupova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
Dobro Dosli Federalci
4 8
tbra
Jesu se digli ovi rodjeni covjek bi rekao da su neka ekipa...rutinski u subotu :)
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi