(Foto: EPA)

Veliki trijumf Crvenih đavola

Oprašta li se City od titule? Manchester United utišao Etihad u velikom derbiju!

Midhat Šljivak

Veliki derbi Manchestera odigrali su večeras na Etihadu City i United, a na kraju su Crveni đavoli slavili pobjedu rezultatom 1:2.


Iako su Građani bili dominantni u posjedu lopte United je odigrao zaista dobru utakmicu, iskoristio je svoje šanse i dišao je do velike pobjede.

Marcus Rashford je načeo City. U 23. minuti dosuđen je penal, a Rashford je precizan za prednost od 0:1.

Potom je Rashord imao još dvije odlične šanse. Pogodio je i okvir gola, ali ono što je on promašio nadoknadio je Anthony Martial, koji je u 29. minuti sjajno pogodio za 0:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku City krenuo na sve ili ništa, a na kraju su dobili ništa.

Stvarali su šanse Građani, ali tek su u 85. minuti došli do gola koji ih je vratio u utakmicu. Pogodio je Otamendi za 1:2 i nadu za barem jedan bod.

United je na kraju ipak uspio da sačuva prednost i da dođe do velike pobjede kojom su skočili na peto mjesto Premiershipa.

Sa druge strane City je doživio četvrti poraz u sezoni i sada su čak 14 boda iza vodećeg Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 16. kolo:

Manchester City - Manchester United 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.