Nisu opravdali očekivanja

Kalezić i Marques napuštaju FK Velež · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež na polusezonu odlazi na najbolji način nakon pobjede na Grbavici.

Rođeni su jučer iznenadili Željzničar, slavili su s 2:0 i s puno optimizma idu na zimsku pauzu. Poslije spomenute utakmice trener Veleža Feđa Dudić je izjavio: "Dovest ćemo neka pojačanja, ali samo kvalitetne igrača, a ne samo onako".

Time je nagovijestio određene promjene u rosteru tokom zime, pa je bilo i evidentno da će neki morati da napuste klub.

Kako saznajemo, na izlaznim vratima mostarskog kluba su brazilski stoper Uira Marques (26) i krilni igrča Vasko Kalezić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kalezić je krajem jula stigao u Velež, ali Crnogorac je upisao tek 10 nastupa i nije opravdao očekivanja. Marques je stigao iz Brazila početkom godine, no ima samo jedan premijerligaški nastup.

Obojica će, saznajemo, uskoro postati bivši igrači i sada očekujemo samo da Velež i zvanično potvrdi ove informacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.