Dudić se 'otvorio' na pressu: Neki me još uvijek ne podržavaju...

Trener Veleža nakon velike pobjede

Dudić se 'otvorio' na pressu: Neki me još uvijek ne podržavaju...

Trener Veleža Feđa Dudić bio je prilično zadovoljan nakon večerašnje pobjede protiv Željezničara, a na press konferenciji nakon meča imao je svašta da kaže. 

Dudić je na pressici bio vrlo iskren, realan, ali je otkrio i neke stvari koje mnogi nisu znali:

"Od svih ovih pobjeda danas smo najmanje zaslužili da dobijemo. Međutim, ja sreću prizivam već pet - šest kola. Mi smo ovakvih mečeva kao Željo odigrali mnogo, ali nismo to naplatili. Imali smo dosta problema, nismo mogli iznijeti loptu. Jedan od razloga je što je Vehabović igrao zadnjeg veznog, a ne igra tu poziciju. Ipak, morali smo to uraditi jer nismo imali igrača na toj poziciji"

"Željo je puno manje prilika imao u drugom nego u prvom poluvremenu. Mi smo realizovali tu jednu svoju kontru gdje smo i riješili meč. Bobić je bio naš najbolji igrač, pored strijelaca. Drago mi je radi njega, bio je u nekom negativnom tonusu, ali rad se na kraju uvijek isplati".

"Pohvalio bih domaćina. Ovaj folklor prije utakmice 'biće svega' nije se ostvario. Korektna je utakmica bila. Dobra je bila i posjeta, obzirom na hladno vrijeme. Čestitka i našim navijačima. Nikad se gostujući navijači ovdje nisu ovako čuli. Svaka im čast. Zimska pauza za nas će biti jako dobra".

"Moramo biti ponosni na ovu pobjedu. Zamo da je Željo bio pun samopouzdanja poslije pobjede u derbiju. Ipak, mi smo došli ovdje i iznenadili ga. Zato je naša pobjeda još više došla do izražaja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Skupili smo 25 bodova otkad sam ja tu. Kad sam ja došao bila je nula. Već su nas svi bili otpisali tada. Zvali su nas 'federalci'. Međutim, rad se isplati. Imamo mi ovdje jednu bazu od 14-15 igrača koju na zimu moramo nadograditi. Probat ćemo dovesti dva - tri kvalitetna igrača, ne samo broj igrača nabijati. Onda, ljetos ćemo probati napraviti jedan korak više, mada mi nećemo otpisati ni ovu sezonu. Bježimo Čeliku devet bodova, a Sarajevo koje je prvo bježi nama 10. Neko kaže borimo se za opstanak, a može se reći da se borimo i za prvo mjesto. Tu smo negdje, na sredini tabele. Neke igrače ćemo morati i otpustiti, nismo ih sve koristili, a na platnom spisku ih je 30".

"Drago mi je da su svi u BiH prepoznali ovo što radi Velež. Ali, moram spomenuti da još uvijek postoji jedna grupa Mostaraca koji me nisu dočekali dobro ni kad sam došao, pa me ni sada ne doživljavaju. Kada pobijedimo, vazda smo kupili, kad izgubimo vazda smo prodali. To je standardna priča u BiH, mora se nešto pričati po kafanama. Nažalost, to onda dođe do uprave. Neko želi narušiti atmosferu, a vjerujte mi mi imamo jako dobru atmosferu i u svlačionici i oko stručnog štaba", rekao je između ostalog trener Rođenih, a čitav video s njegovom izjavom možete pogledati u video prilogu:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Odvratan tip
3 24
velez mo
FEDA SAMO TAKO NASTAVI,SVI SMO UZ TEBE,SAMO NASTAVITI JAKO OVAKO KAO U OVA ZADNJA DVA KOLA,SVAKU NA POBJEDU,EVROPA IGROM I TVOJOM TAKTIKOM POSTAJE SVE VISE REALNOST,JAKO RODENI
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi