Velež na odmor otišao s pobjedom

Feđa Dudić već skovao planove za zimsku pauzu

Admin Čaušević

Velež je jesenji dio polusezone završio s dvije gostujuće pobjede i to nad Radnikom i Željezničarom. 

Tako su Rođeni itekako uspješnu 2019. godinu završili na najbolji mogući način, međutim već se polako kuju planovi i za ono što slijdi.

Feđa Dudić ništa ne prepušta slučaju zbog čega će igrati Rođenih trenirati i naredne sedmice, tačnije do petka. Skovan je i plan priprema.

Mladi stručnjak je već i zakazao prozivku. Prvotimci mostarskog kluba će se okupiti 10. januara te će se u Mostaru zadržati 20-ak dana.

Početkom februara planiran je odlazak za Tursku gdje će ostati 15-ak dana i odigrati nekoliko pripremnih utakmica.

Sasvim očekivano igrački kadar će pretrpiti određene promjene. Kao što je SportSport.ba već pisao samo se čekazvanična potvrda odlaska Vaska Kalezića i Uire Marquesa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njih dvojica neće biti jedini koji će napustiti Velež tokom zimske pauze otići. Neki igrači će biti poslani i na posudbu, dok će se s nekim nastojati dogovoriti sporazumni raskid saradnje.

Velež je ovu polusezonu završio na 8. mjestu sa 25 bodova. U prvom zvaničnom susretu na proljeće će biti domaćin Zvijezdi 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.