Kalezić i Marques napuštaju FK Velež

Nisu opravdali očekivanja

Kalezić i Marques napuštaju FK Velež · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež na polusezonu odlazi na najbolji način nakon pobjede na Grbavici.

Rođeni su jučer iznenadili Željzničar, slavili su s 2:0 i s puno optimizma idu na zimsku pauzu. Poslije spomenute utakmice trener Veleža Feđa Dudić je izjavio: "Dovest ćemo neka pojačanja, ali samo kvalitetne igrača, a ne samo onako".

Time je nagovijestio određene promjene u rosteru tokom zime, pa je bilo i evidentno da će neki morati da napuste klub.

Kako saznajemo, na izlaznim vratima mostarskog kluba su brazilski stoper Uira Marques (26) i krilni igrča Vasko Kalezić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kalezić je krajem jula stigao u Velež, ali Crnogorac je upisao tek 10 nastupa i nije opravdao očekivanja. Marques je stigao iz Brazila početkom godine, no ima samo jedan premijerligaški nastup.

Obojica će, saznajemo, uskoro postati bivši igrači i sada očekujemo samo da Velež i zvanično potvrdi ove informacije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Jedan savjet ako se može reci je da je tako ali pod hitno dati dobar ugovor KOSTI MANEVU.Svaka cast kako covjek igra odbaranu.Od kada je dosao ja nisam vidio i jedan duel da je izgubio.Sto duzi i bolji ugovor.A za Kostu poruka:OSTANI SA ROĐENIMA DA IDEMO U EVROPU.
12 1
DonKihot
Treba zamjena koji neće do kasno dernečit po MO klubovima
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi