Demiral je ove sezone upisao samo jedan nastup za Juventus

Merih Demiral nije sretan sa razvojem situacije u Juventusu

Stigao u Juventus u julu, a sada želi već u januaru da napusti Torino

S. Pašalić

Kada je u ljetnom prelaznom roku stigao u Juventus, Merih Demiral sigurno nije očekivao da će u decembru biti sa samo jednim upisanim nastupom za klub iz Torina.

Ovaj 21-godišnji Turčin je za 18 miliona eura stigao iz Sassuola, ali zbog velike konkurencije u Staroj dami se nije previše naigrao.

Upravo zbog ove situacije je prema posljednjim informacijama Demiral izrazio želju da u januaru napusti Juventus.

Nekoliko klubova bi ga željelo vidjeti u svojim redovima, a najviše se spominju Arsenal, Tottenham i Manchester United.

Narednog ljeta se igra i Evropsko prvenstvo na kojem će nastupiti i Turska, pa Demiral razmišlja i o tome, te želi igrati konstantno kako bi bio spreman za ovo takmičenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus nije siguran da li želi pustiti svog igrača, ali ukoliko ne bude imao drugog izbora, tražit će bar 30 miliona eura za njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.