Witsel je zaradio povredu lica u svojoj kući

Witsel neće moći pomoći svom timu u narednom periodu

Igrač Borussije se na bizaran način povrijedio u svojoj kući i zbog toga neće igrati do kraja godine

S. Pašalić

Borussia Dortmund će do kraja ove godine biti bez Axela Witsela.

Belgijanac je igrao za Milionere u subotu u meču protiv Fortune Dusseldorf, ali se nakon toga na bizaran način povrijedio u svojoj kući.

Naime, njemački mediji pišu da je Witsel je pao na lice nakon čega je završio i na intezivnoj njezi, te je imao i manju operaciju.

"Nismo mogli razgovarati s njim jučer, jer je bio na intenzivnoj njezi u bolnici", rekao je danas trener Dortmunda Lucien Favre.

"Neće moći igrati ostatak godine, ali već je kod kuće. Šteta za njega i za nas, on je važan igrač. Nadam se da će se vratiti što je prije moguće.", dodao je Favre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Witsel je 2018. godine stigao u Borussiju Dortmund iz kineskog TJ Tianhaija, a ove sezone je upisao 21 nastup i postigao je 3 gola, te upisao 3 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.