Svi poludjeli za Haalandom, ali već se potajno radi na njegovom dovođenju

Nijemci žele da ga dovedu

Svi poludjeli za Haalandom, ali već se potajno radi na njegovom dovođenju

E. Škorić

Erling Haaland (19) jedan je od najtraženijih mladih igrača na svijetu.

Norveški supertalent i 194 cm visoki napadač Salzburga "eksplodirao" je u tekućoj sezoni, pa nije ni čudo što se velikani otimaju za njegov potpis. Na 20 mečeva ove sezone postigao je čak 27 golova i ubilježio sedam asitencija, što u austrijskoj Bundesligi, što u Ligi prvaka.

Fenomenalne partije pružao je i tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u dresu Norveške, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje spominjao se Real iz Madrida.

No, njemački Bild saznaje da je dortmundska Borussia uveliko krenula po njega i da potajno radi na transferu.

U više navrata su skauti Borussije pratili Norvežanina i spremni su aktivirati kauzulu od 30 miliona eura za njegovu kupovinu. Iako je bilo govora da će Salzburg prodati Haalanda za čak 80 miliona eura, realnije je ipak da ovaj mladi napadač ode za sumu koja je ugrađena u ugovoru.

Borussia traži napadača, a iako su razmatrali mogućnost da kupe nekog od iskusnih i provjerenih napadača poput Oliviera Girouda i Marija Mandžukića, navodno su se opredijelili za mladog i talentovanog igrača kojeg kasnije mogu prodati za nekoliko puta veću cifru od one koju bi platili Salzburgu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haalnd Premier ligu smatra ligom iz snova, ali Borussia se nada da će prihvatiti njihov poziv i da će doći da igra pred jednim od najboljih navijača na svijetu, pokušavši ugroziti i Bayernovu dominaciju.

Zanimljivo da je 19-godišnjak u Salzburg došao iz Moldea za samo pet miliona eura u januaru ove godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Klauzula od 30 miliona je samo za RB Leipzig
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije