Stručni konsultant komentarisao sporne situacije iz mečeva 19. kola Premijer lige BiH

E. Škorić

Stručni konsultant komentarisao sporne situacije iz mečeva 19. kola Premijer lige BiH

U BHT-ovoj emsiji posvećenoj Premijer ligi BiH komentarisane su sve sporne situacije sa mečeva 19. kola.

Minulog vikenda završen je prvi dio sezone, a i 19. kolo donijelo je nekoliko diskutabilnih situacija.

Najviše ih je bilo na meču u Ugljeviku gdje su Zvijezda i Sarajevo odigrali 1:1. Svoj sud dao je Bureković Muamer, bivši sudija i član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza BiH.

Prvi detalj: Dosuđen ofsajd za Zvijezdu 09 u izglednoj šansi

"Jedna veoma teška i zahtjevna situacija za asistenta. Možemo ipak tvrditi da je asistent ovdje pogriješio i da nije trebao signalizirati ofsajd. Bijeli igrač se nalazio ispred napadača".

Drugi detalj: Ofsajd ili ne kod gola Zvijezde?

"Sudija je bio u doborj poziciji. Smatram da je ipak donio ispravnu odluku kada nije signalizirao ofsajd".

Treći detalj: Igrači Sarajeva tražili penal

"Nema elemenata za kazneni udarac. Bijeli igrač se naslonio na crvenog, ali nema elemenata za kaznu".

Četvrti detalj: Penal za Sarajevo

"Sudija je u veoma dobroj poziciji da procijeni situaciju. Neoprezan start odbrambenog igrača koji je zakačio nogu napadača. Sudija je donio ispravnu odluku kada je dosudio kazneni udarac za Sarajevo".

Peti detalj: Nedosuđeni penal za Zrinjski

"Sudija nije dobro procijenio situaciju i nije imao najbolju situaciju gledanja. Ispravna odluka bi bila kazneni udarac za Zrinjski i opomena za igrača Radnika".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šesti detalj: Penal za Mladost 

"U kaznenom prostoru Čelika došlo je do kontakta odbrambenog igrača i napadača. Nesmotren starter igrača Čelika, nogom u glavu, a sudije su uz malu konsultaciju procijenile da se radi o kaznenom udarcu i donijeli su ispravnu odluku".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.