Liga prvaka

Liverpool se ispromašivao u Salzburgu, ali s dva gola prošao u osminu finala

Edmir Škorić

Sajan meč odigrali su Sazburg i Liverpool, a gosti su na kraju slavili s 2:0 i tako ovjerili plasman u osminu finala.

Redsi su se pribojavali ove utakmice, u slučaju poraza ispali bi i s pravom su respektovali domaćina koji je pokazao kvalitet.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, Salzburg se u najmanju ruku ravnopravno nosio sa daleko nadmoćnijim rivalom i imao neke izgledne šanse, ali je Alisson Becker znao da ukroti sve što je išlo prema njegovom golu.

S druge strane Mohamed Salah se propisno ispromašivao, ali sve što nisu dali u prvom, gosti iz Liverpoola dali su u drugom poluvremenu.

U 56. minuti je Mane centrirao s lijeve strane, a Keita glavom poslao loptu u prazan gol. Samo minutu kasnije Salah se iskupio za promašaje, pa je ovjerio prolaz u nokaut fazu.

Liverpool s prvog mjesta ide dalje i na kraju je osvojio 13 bodova, dok je drugi završio Napoli s bodom manje, a Salzburg je osvojio sedam bodova i igrat će u Evorpskoj ligi na proljeće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli je inače večeras na San Paolu deklasirao belgijski Genk s 4:0, a hat-trick, i to u prvih 45 minuta, postigao je Arkadiusz Milik. Konačan rezultat postavio je Mertens iz još jednog penala za domaće u 74. minuti.

Liga prvaka, grupa E, 6. kolo:
Salzburg - Liverpool 0:2 (Keita 57, Salah 58)
Napoli - Genk 4:0 (Milik 3, 26, 38 - penal, Mertens 74 - penal)

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.