Beograđani ispali iz evropskih takmičenja

Igrači Zvezde nakon završnice u Pireju mogu samo sjesti i plakati!

Fudbaleri Bayern Minhena i Totenhama plasirali su se iz grupe B u osminu finala Lige šampiona, Olympiakos će u šesnaestinu finala Evropa lige, dok je Crvena zvezda ostala bez ičega.

Već se od ranije znalo da su Bayern i Tottenham u osmini finala pa je ova utakmica između njih na Alianz Areni bila bez rezultatskog značaja.

Na kraju ju je Bayern dobio sa 3:1 i to golovima Comana, Mullera i Coutinha. S druge strane, jedini gol za Pijetlove postigao je Sessegnon. Bayern je završio prvi u grupi s 18 bodova, a Tottenham drugi sa 10.

Daleko zanimljivije, barem u rezultatskom smislu, bilo je u Pireju gdje su igrali Olympiakos i Crvena zvezda. Na kraju je završilo 1:0 za domaće što je rezultat koji je eliminisao Beograđane iz evropskih takmičenja.

Zvezda je došla u Grčku da se brani, ali na kraju je poklekla tri minute prije kraja susreta. Olympiakos je bio bolji sve vrijeme, ali i Zvezda je imala svoje šanse. Najbolju je u provm poluvremenu propustio Tomane koji je s penala pogodio prečku.

U drugom poluvremenu domaći bacaju sve karte u napad i stvaraju nekoliko sjajnih prilika, ali Borjan je bio sjajan na golu Zvezde.

Ipak, napadi su se domaćem timu isplatili tri minute prije kraja kada je Jander Santana igrao rukom u svom šesnaestercu i Olympiakos je dobio penal. Siguran s bijele tačke bio je El Arabi za veliko slavlje domaćih navijača.

Fudbaleri Zvezde ostali su u šoku jer su tri minute prije kraja meča ostali bez zime u Evropi i do kraja susreta nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljno pred domaćim golom pa je i njih večeras zadesila crna sudbina, baš kao i još jednog regionalnog predstavnika Dinamo Zagreb.

Olympiakos je završio treći sa četiri boda, dok je Zvezda ostala posljednja sa bodom manje.

Liga šampiona, 6. kolo, grupa B:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakos - Crvena zvezda 1:0

Bayern Minhen - Totenham 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.