Foto: EPA

Građani uvjerljivo slavili u Zagrebu

Guardioli se svidjela trojica Dinamovih fudbalera

Manchester City je sinoć uvjerljivo slavio nad Dinamom u sklopu posljednjeg kola Lige šampiona.

Nadali su se domaći da bi u Maksimiru pred svojim navijačima mogli iznenaditi, no to su ostala samo nadanja, budući da su Građani na kraju slavili s visokih 4:1.

Pokazali su Englezi da su iznimno opasni i u izmiješanom sastavu, a nakon utakmice, očekivano, zadovoljan je bio i Pep Guardiola kojem su se svidjela trojica Dinamovih fudbalera.

"Sretni smo i zadovoljni zbog pobjede. Nismo igrali za bodove, ali jesmo za sebe. Važno je ovako završiti grupnu fazu i bez žutih kartona, što je jako bitno", izjavio je, između ostalog, Guardiola.

Upitali su Guardiolu koje bi igrače Dinama doveo u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razgovarat ću s Bjelicom i tražiti savjet. Dinamo ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Olmo je najkvalitetniji, veoma je brz i tehnički potkovan, dok Oršić i Petković imaju kvalitetu s loptom u nogama. Ipak, Petković jer je dobar ne samo glavom, već je tehnički potkovač igrač, a Hrvati su uvijek bili jako talentovani", dodao je trener Manchester Cityja.

Mediji prethodnih mjeseci špekulišu kako je Olmo u ozbiljnim planovima Manchester Cityja, no više o tome Pep nije želio govoriti. Samo je istakao da je pred mladim Špancem blistava budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.