Crna sudbina zadesila Dinamo Zagreb u posljednjem kolu Lige šampiona!

Atalanta i Manchester City u osmini finala

Crna sudbina zadesila Dinamo Zagreb u posljednjem kolu Lige šampiona!

Fudbaleri Manchester Cityja i Atalante plasirali su se u osminu finala Lige šampiona iz grupe C.

U večerašnjim susretima posljednjeg 6. kola grupne faze Manchester City je porazio Dinamo Zagreb u gostima sa 4:1, dok je Atalanta slavila protiv Šahtara u Kharkivu sa 3:0.

Idemo početi od meča na utakmicom Dinamo - Manchester City. Dinamo je puno bolje otvorio susret i vrlo brzo došao do vodstva. Kadzior je bio asistent, a Dani Olmo strijelac sjajnog gola u 10. minuti za vodstvo domaćih.

Nakon tog pogotka City je krenuo pritiskati na gol Livakovića što mu se isplatilo u 34. minuti kada Gabriel Jesus postiže gol za poravnanje. Igrači i navijači Dinama ljutili su se na glavnog suca Del Cerra jer nije prekinuo igru zato što je Emir Dilaver u tim trenucima ležao na travi, a također su se ljutili i na gostujuće igrače koji nisu željeli izbaciti loptu vani. Na kraju nisu ništa dobili osim žutog kartona za Ademija, a poluvrijeme je završeno upravo ovim rezultatom.

U nastavku meča City ubacuje u brzinu više i vrlo brzo rješava pitanje pobjednika. Gabriel Jesus je postigao još dva gola i to u 50. i 54. minuti za 1:3 i tada je bilo jasno da Dinamu spasa više nema. Šest minuta prije kraja City je postigao još jedan pogodak i to preko Fodena.

Do kraja susreta Modri nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljno i čekali su samo na vijesti iz Kharkiva da saznaju idu li barem u Evropa ligu.

Ipak, na kraju se ni to nije desilo jer je Atalanta pobijedila Šahtar u gostima sa 3:0, a sva tri pogotka je postigla u posljednjoj četvrtini susreta.

Prvo je Castagne u 66. minuti pogodio za 1:0, da bi deset minuta prije kraja susreta pobjedu gostiju i plasman u osminu finala potvrdio Pašalić. Posljednji gol na susretu postigao je Gosens u 94. minuti.

To znači da će iz ove grupe u Evropa ligu kao trećeplasirana ekipa Šahtar, dok Dinamo ovog puta neće prezimiti u Evropi iako ništa nije govorilo da će tako biti poslije tri odigrana kola. Prvi u grupi završio je City sa 14 bodova, dok je Atalanta druga sa sedam.

Liga prvaka, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo Zagreb - Manchester City 1:4

Šahtar - Atalanta 0:3

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
City ocekivano - laganice kao na treningu / Dinamo je jos dobro proslo kako su mogli fasovati / kakav Dinamo kakvi bakraci
13 3
zvjezdan10
Hahah šta sam ja napisao na onu Owenovu izjavu - neće oni nigdje!! Veliki pozdrav za moje drugove izzya i samsunga velike dinamovce za tastaturom!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije