Tokom intoniranja himne

Buffonova urnebesna reakcija kad je shvatio da je kamera u blizini

Admin Čaušević

Bez obzira na godine svi ljudi ponekad znaju pokazati da u sebi imaju ono nešto djetinjasto. To je sinoć uradio Gianluigi Buffon. 

Sa 41 godinom i 317 dana bivši kapiten Azzuurra je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom nakon što su Bianconeri trijumfovali sa 0:2.

Buffonu je to bio ukupno 123 nastup u Ligi prvaka, a čini se da je vremešni golman osim za savjete mlađim kolegama zadužen i za dobru atmosferu u ekipi Stare dame.

U noći kada je postao drugi najstariji golman u historiji Lige prvaka legendarni italijanski golman imao je blagi ispad.

Naime, dok se intonirala himna Buffon je provocirao Juana Cuadrada, a kada je shvatio da će ga kamera uloviti napravio je zaista komičan izraz lica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, najstariji golman u historiji Lige prvaka je Marco Ballotta. On je stajao među stativama gola Lazija kada je imao 43 godine i 252 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.