Foto: EPA)

Pred veliki El Clasico

Igrači Reala neće izaći iz aviona ako im ne bude garantovana sigurnost

Midhat Šljivak

Prvi ovosezonski El Clasico, duel Barcelone i Real Madrida, bit će odigran 18. decembra na Nou Campu.

Meč koji se prvobitno trebao igrati 26. oktobra odgođen je zbog nestabilne političko-društvene situacije u Kataloniji, odnosno odluke Vrhovnog suda da izrekne dugogodišnje zatvorske kazne devetorici vođa koji su učestvovali u organizaciji referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Uslijedili su žestoki neredi i protesti građana, pa je zbog toga Fudbalski savez Španije odlučio da ovaj meč odgodi i da se prebaci za 18. decembar.

Međutim, sigurnosna situacija u Kataloniji još uvijek nije najbolja. Zato je odlučeno da igrači Real Madrida neće izaći iz aviona u Barceloni, ako im ne bude garantovana sigurnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je sasvim očekivana reakcija iz Madrida. Sigurno je da će u narednim danima biti novih tenzija na relaciji Barcelona - Madrid, ali utakmica za sada nije pod upitnikom.

Meč Barcelone i Real Madrida igra se u srijedu od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.