Potez zbog kojeg je Real zaista gospodski klub: Bilo je dovoljno slanje jednog emaila

Ispunjena molba predsjednika Lensa

Potez zbog kojeg je Real zaista gospodski klub: Bilo je dovoljno slanje jednog emaila

A. Čaušević

Predsjednik Lensa, Gervis Martel otkrio je anegdotu od prije nekoliko godina kada je Real Madrid pokazao zaista gospodske manire. 

Raphael Varane je u Real stigao 2011. godine kao potpuni anonimus. Kraljevi su francuskog štopera tada platili 10 miliona eura.

U transfer su ubačeni i bonusi u slučaju da Varane s Realom postane prvak Evrope dva puta, što se desilo u Lisabonu i Milanu nakon pobjeda nad Atletico Madridom.

Kada je Real pobijedio Juventus u Kardifu 2017. godine Lens nije imao pravu na bonuse, ali ih je ipak dobio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Poslije treće titule nije bilo bonusa, ali sam poslao email Realu. Napisao sam nešto: 'Znam da u ugovoru piše da nas ne slijeduju bonusi...', poslao sam i onda su mi platili, to je klasa", kazao je Martel koji nije precizirao o kojem iznosu se radi.

Varane je u međuvremenu izrastao u jednog od najboljih štopera svijeta i njegovo dovođenje na Santiago Bernabeu se ispostavilo kao puni pogodak. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
ok
1 0
konjo
hahahahha joj cigana predsjednika, prosi za jos bonusa hahhahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi