Bayern je sa 18 bodova i gol-razlikom +19 postao najbolji pobjednik grupe u historiji Lige prvaka

Prvak Njemačke je protutnjao grupom

Niko kao Bayern: Bavarci pobjedom protiv Tottenhama ispisali historiju Lige prvaka

S. Pašalić

Bayern je u 6. kolu grupne faze Lige prvaka sinoć slavio na Allianz Areni protiv Tottenhama sa 3:1.

Bavarci nisu imali previše problema protiv londonskog tima koji je igrao u dosta izmjenjenom sastavu s obzirom da je ranije osigurao prolazak u nokaut fazu.

Coman, Muller i Coutinho su pogađali za Bayern, dok je Sessegnon bio strijelac za goste, a tako je prvak Njemačke završio grupnu fazu sa svih šest pobjeda.

Bayern je osvojio maksimalnih 18 bodova i to nije prvi puta da neki tim to ostvari u Ligi prvaka, ali su Bavarci također završili ovu fazu sa gol-razlikom +19 (24:5) i tako su postali najbolji pobjednik grupe u historiji ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da su Bavarci u samo dvije utakmice postigli 13 golova, protiv Tottenhama u gostima je bilo 7:2, a također u gostima kod Crvene zvezde je Bayern slavio sa 6:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.