Igrači Zvezde nakon završnice u Pireju mogu samo sjesti i plakati!

Beograđani ispali iz evropskih takmičenja

Igrači Zvezde nakon završnice u Pireju mogu samo sjesti i plakati!

Fudbaleri Bayern Minhena i Totenhama plasirali su se iz grupe B u osminu finala Lige šampiona, Olympiakos će u šesnaestinu finala Evropa lige, dok je Crvena zvezda ostala bez ičega.

Već se od ranije znalo da su Bayern i Tottenham u osmini finala pa je ova utakmica između njih na Alianz Areni bila bez rezultatskog značaja.

Na kraju ju je Bayern dobio sa 3:1 i to golovima Comana, Mullera i Coutinha. S druge strane, jedini gol za Pijetlove postigao je Sessegnon. Bayern je završio prvi u grupi s 18 bodova, a Tottenham drugi sa 10.

Daleko zanimljivije, barem u rezultatskom smislu, bilo je u Pireju gdje su igrali Olympiakos i Crvena zvezda. Na kraju je završilo 1:0 za domaće što je rezultat koji je eliminisao Beograđane iz evropskih takmičenja.

Zvezda je došla u Grčku da se brani, ali na kraju je poklekla tri minute prije kraja susreta. Olympiakos je bio bolji sve vrijeme, ali i Zvezda je imala svoje šanse. Najbolju je u provm poluvremenu propustio Tomane koji je s penala pogodio prečku.

U drugom poluvremenu domaći bacaju sve karte u napad i stvaraju nekoliko sjajnih prilika, ali Borjan je bio sjajan na golu Zvezde.

Ipak, napadi su se domaćem timu isplatili tri minute prije kraja kada je Jander Santana igrao rukom u svom šesnaestercu i Olympiakos je dobio penal. Siguran s bijele tačke bio je El Arabi za veliko slavlje domaćih navijača.

Fudbaleri Zvezde ostali su u šoku jer su tri minute prije kraja meča ostali bez zime u Evropi i do kraja susreta nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljno pred domaćim golom pa je i njih večeras zadesila crna sudbina, baš kao i još jednog regionalnog predstavnika Dinamo Zagreb.

Olympiakos je završio treći sa četiri boda, dok je Zvezda ostala posljednja sa bodom manje.

Liga šampiona, 6. kolo, grupa B:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakos - Crvena zvezda 1:0

Bayern Minhen - Totenham 3:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RobijasZe
Ukupno suteva 27-7, sve je jasno...
17 1
Bulle
Samo neka plaču zaslužili su.
17 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi