Foto - EPA

Vučica nije blistala

Edin Džeko pogodio i izborio penal, Roma u nokaut fazi Evropske lige

Midhat Šljivak

Roma u 6. kolu Evropske lige nije uspjela da savlada austrijski Wolfsberger na Olimpicu. Susret je završen rezultatom 2:2, ali Rimljani su i pored toga ostvarili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.

Roma je povela u sedmoj minuti. Edin Džeko je izborio penal, a Diego Perotti je precizan sa 11 metara za prednost od 1:0.

Samo tri minute je trajala radost domaćeg tima. Wolfsberger je uspio izjednačiti nakon sjajne akcije, a vlastitu mrežu je pogodio Alessandro Florenzi.

Do novog vodstva Vučicu dovodi Edin Džeko. Igrala se 19. minuta kada je bh. napadač završio odličnu akciju svog tima za vodstvo od 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Wolfsberger je u nastavku pokazivao mnogo više želje za dobrim rezultatom.

Napadali su gosti i napadačka igra im se isplatila u 64. minuti kada je Weismann izjednačio rezultat na 2:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Roma uz Bašakšehir prošla u narednu rundu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Duel Borussije i Bašakšehira završen je pobjedom turskog tima od 1:2. Gol koji je goste odveo u narednu rundu takmičenja postigao je Crivelli u 90. minuti meča.

Edin Višća je odigrao kompletan meč za istanbulsku ekipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.