Trener Manchester Uniteda

Solskjaer otkrio: Trebaju mi dva ili tri igrača u januaru

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer kazao je za engleske medije da njegovom klubu u januarskom prelaznom roku trebaju dva ili tri pojačanja.

Crveni đavoli su u posljednjih nekoliko utakmica konačno uspjeli 'uhvatiti' pravu formu, a Solskjaer očito smara da će s dva ili tri nova imena klub biti u stanju ispuniti zacrtane ciljeve s početka sezone.

"Gledamo da se pojačamo na brojnim pozicijama. Ako gledamo našu ekipu i poredimo je s ostalim, onda mogu reći da smo tu negdje, ali trebamo još dva ili tri igrača kako bismo mogli rotirati kroz sezonu koja će biti jako duga, a vidjet ćemo koji će to igrači biti", kazao je Norvežanin.

Inače, u vezu s transferom u United proteklih sedmica se dovodi nekoliko imena, a prije svega mladi dvojac Jordan Sancho iz Borussije Dortmund i Erling Haaland iz Red Bull Salzburga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, United gleda da se pojača i u veznoj liniji te odbrani, a tu su na meti Saul Niguez iz Atletico Madrida i Kalidou Koulibaly iz Napolija.

Prvi cilj Crvenih vragova ove sezone je plasman u Ligu šampiona kroz Premiership, a trenutno nisu na lošem putu obzirom da su se kroz dvije vezane pobjede popeli na petu poziciju i zaostaju pet bodova za Chelseajem koji je četvrti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti