Foto: EPA

Javljaju Sportske novosti

Gojak najbliži odlasku iz Dinama

Jedan od najtraženijih fudbalera Dinama u januarskom prijelaznom roku bit će svakako naš Amer Gojak.

Zapaženi nastupi u dresu Dinama i reprezentacije BiH donijeli su Gojaku interesovanje nekoliko renomiranih klubova iz Evrope, a da bi se transfer mogao dogoditi u januaru nagovještavaju i zagrebačke Sportske novosti.

Iako mu ugovor ističe 2022. godine, ovaj ugledni list piše kako je Gojak u ovom trenutku najbliže odlasku iz Dinama i da bi do rastanka moglo doći ukoliko u nadolazećim sedmicama njegov otac Ahmet donese konkretnu ponudu sportskom direktoru Zoranu Mamiću.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"U veznom redu je ionako gužva, minutaže su željni Lovro Majer i Luka Ivanušec, a o mlađima da ne govorimo", navode Sportske novosti.

Ranije se špekulisalo da bi Gojakova naredna destinacija u karijeri mogla biti Španija, tačnije Getafe, a u igri je i nekoliko njemačkih timova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.