EPA

Piše ugledna Marca

Dileme više nema, Rakitić prelomio gdje će igrati

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, kako stvari stoje, nosit će dres Barcelone i na proljeće.

Rakitićev status u Barceloni nije bio baš najbolji posljednjih mjeseci i uveliko se špekulisalo o tome da će napustiti Camp Nou, posebno jer interesovanja nije nedostajalo.

Arsenal, Manchester United, Juventus, Milan..., samo su neki od klubova s kojima se Rakitić dovodio u vezu, no od niti u jedan od njih neće preći u januarskom prijelaznom roku.

Posljednje informacije iz Španije govore kako se Rakitić predomislio i odustao od ideje da promijeni sredinu. Uprkos interesovanju nekoliko velikana, odlučio je da ostane u timu Barcelone barem do kraja ove sezone, a kao glavni razlog navodi se promjena u statusu koji uživa u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U sve četiri utakmice koje je Rakitić odigrao kao prvotimac bio je bio izvrstan što sugeriše da je vratio status prvotimca. Zbog toga je odbio sve ponude koje je imao i posvetio se Barceloni", piše Marca.

U medijskim istupima Rakitić nikada nije skrivao da je sretan u Barceloni i da bi tu volio i ostati, a želja mu se, očito, ostvarila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.