Igrači Reala neće izaći iz aviona ako im ne bude garantovana sigurnost
Foto: EPA)

Pred veliki El Clasico

Igrači Reala neće izaći iz aviona ako im ne bude garantovana sigurnost

M. Šljivak

Prvi ovosezonski El Clasico, duel Barcelone i Real Madrida, bit će odigran 18. decembra na Nou Campu.

Meč koji se prvobitno trebao igrati 26. oktobra odgođen je zbog nestabilne političko-društvene situacije u Kataloniji, odnosno odluke Vrhovnog suda da izrekne dugogodišnje zatvorske kazne devetorici vođa koji su učestvovali u organizaciji referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Uslijedili su žestoki neredi i protesti građana, pa je zbog toga Fudbalski savez Španije odlučio da ovaj meč odgodi i da se prebaci za 18. decembar.

Međutim, sigurnosna situacija u Kataloniji još uvijek nije najbolja. Zato je odlučeno da igrači Real Madrida neće izaći iz aviona u Barceloni, ako im ne bude garantovana sigurnost.

Ovo je sasvim očekivana reakcija iz Madrida. Sigurno je da će u narednim danima biti novih tenzija na relaciji Barcelona - Madrid, ali utakmica za sada nije pod upitnikom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč Barcelone i Real Madrida igra se u srijedu od 20 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
jedino rjesenje je da igraju utakmicu u Andori
1 0
jugjejedan
hahahaa ovo je za smjeha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti