EPA

Prvi meč 15. kola Bundeslige

Hoffenheim poražen od Augsburga, Bičakčić morao izaći iz igre

Otvaranje 15. kola Bundeslige donijelo je zanimljiv duel između Hoffenheima i Augsburga.

Ove sezone Hoffenheim igra promjenjivo za razliku od Augsburga koji je u usponu forme, a gostujući tim uspio je i večeras da slavi i nastavi seriju od pet utakmica bez poraza. Nakon 90 minuta igre je bilo 2:4 u korist Augsburga.

Do prednosti prvi je došao upravo upravo Augsburg golom koji je u 11. minuti postigao Max kojem je asistirao Niderlechner, ali do odlaska na odmor domaći su uspjeli da izjednače. Tri minute kasnije stvari na početak je vratio Skov.

U drugom poluvremenu viđena je prava golijada. Odmah na startu Augsburg je s bijele tačke uspio da vrati prednost preko Maxa, da bi šest minuta poslije Jensen povisio na 3:1.

Nadali su se domaći da bi mogli barem do boda u ovom meču, posebno nakon što je prednost Augsburga u 80. minuti smanjio Locadija, no sve dileme oko pobjednika riješio je Iago golom za konačnih 4:2 na PreZero Areni.

Od prve minute za Hoffeheim je zaigrao naš reprezentativac Ermin Bičakčić, no u 61. minuti je morao izaći iz igre nakon žestokog sudara glavom sa jednim od fudbalera Augsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Hoffenheim - Augsburg 2:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.