Hoffenheim ne pamti ovakav debakl na domaćem terenu

Mainz protutnjao Sinsheimom

Hoffenheim ne pamti ovakav debakl na domaćem terenu

Fudbaleri Mainza protutnjali su danas Sinsheimom te su pobijedili domaći Hoffenheim sa visokih 5:1 u 12. kolu Bundeslige.

Hoffenheim je prije ovog meča bio u nizu od četiri uzastopne pobjede dok je Mainz imao dva vezana poraza i baš ništa nije ukazivalo na to da bi se mogao desiti ovakav scenario.

Ipak, gosti, koji su čak igrali s igračem manje čitavo drugo poluvrijeme, utrpali su domaćinu pet komada. Redom su pogađali Oztunali, Kaderabek, Kunde Malong dva puta i Boetius. S druge strane, utješni gol za domaće djelo je Kramarića.

Inače, direktan crveni karton na ovom susretu u gostujućem timu dobio je Baku i to pred kraj prvog poluvremena.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije ulazio u igru na ovo susretu.

Hoffenheim je nakon debakla pao na 8. poziciju i sada ima 20 osvojenih bodova, dok se Mainz probio na 13. mjesto sa osam bodova manje od današnjeg rivala.

Bundesliga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Mainz 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi