Brazilac se propisno obrukao

Bivši igrač Partizana izveo vjerovatno najgori penal ikada

S. Grebović

Bivši igrač Partizana Leonardo, danas svoj fudbalski hljeb zarađuje u Ujedinjem Arapskim Emiratima, gdje se u posljednjoj utakmici u tamošnjoj ligi propisno obrukao.

Brazilac danas brani boje ekipe Shabab Dubai sa kojom je prije par dana igrao prvenstvenu utakmicu u kojoj su slavili nad Al-Wahdom rezultatom 4:0.

U 11. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaće nakon konsultacije sa VAR-om, kojom je prilikom jedan gostujući igrač zaradio crveni karton.

Minutu kasnije odgovornost na sebe je preuzeo Leonardo koji se propisnu obrukao. Naime, prilikom izvođenja jedanaesterca neobjašnjivo se oklizuno, a lopta je otišla visoko preko gola. 

Ipak, pred kraj susreta se iskupio za promašaj pogodivši lijepo za ubjedljivu pobjedu svoje ekipe koja je tako ostala u utrci za naslov prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.