Vrlo ubjedljiva pobjeda

Grude ogadile rukomet gošćama iz Tuzle

S. Grebović

Jučer su rukometašiće Gruda na svom terenu slavile ubjedljivu pobjedu nad tuzlanskim Jedinstvom sa 50:19.

Bio je to dvoboj prvoplasirane i posljednje ekipe na tabeli, a razlika u kvaliteti je bila vidljeiva od samog starta. Prvih 15-ak minuta domeće su nastupile u najjačem sastavu, da bi u ostatku meča šansu dobile i one igračice sa nešto manjom minutažom.

Sasvim sigurno da bi rezultat bio možda i veći da su višestruke prvakinje naše zemlje igrale u punom gasu. One su iskoristile šansu koju su dobile i ostvarile uvjerljivu pobjedu nad mladom ekipom iz Tuzle.

Ovom utakmicom je završen prvi dio sezone u rukometnoj premijer ligi za žene, a jesenja titula će kao i prethodnih pet godina ostati u Grudama.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Premijer liga BiH za rukometašice, 11. kolo:

HŽRK Grude - OŽRK Jedinstvo Tuzla 50:19

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.