HŽRK Grude neporažen po jubilarni 100. put, ali će na proslavu titule još sačekati

Velika serija

HŽRK Grude neporažen po jubilarni 100. put, ali će na proslavu titule još sačekati

A. Čaušević

HŽRK Grude je u regularnom dijelu Premijer lige potvrdio svoju dugogodišnju dominaciju u ženskom rukometu.

Nakon 22 odigrana kola ekipa iz Gruda je ostvarila isto toliko pobjeda, ali će na proslavu titule sačekati još neko vrijeme.

U posljednjem kolu u dvorani Bili brig rezultatom 37:25 pobijeđena je ekipa Katarine. Najefikasnija u pobjedničkom timu kojeg s klupe predvodi Kornelija Leko bila je Edina Demić sa sedam golova, dok je odlično branila i Darjana Vukliš koja je proglašena igračicom utakmice iz reda domaćih.

Ovom pobjedom HŽRK Grude je stigao do jubilarnog 100. meča bez poraza u ligaškim susretima. Za taj period upisano je nevjerovatnih 99 pobjeda. Jedini remi ostvaren je u aprilu 2017. godine na gostovanju u Tuzli. U duelu s Jedinstvom bilo je 26:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Za razliku od prošlih sezona u ovoj će biti odigrano razigravanje za prvaka BiH. U play-offu koji će biti odigran u klasičnom grupnom sistemu će osim Gruda učestvovati još Izviđač, Hadžići i Krivaja. Bodovi osvojeni u regularnom dijelu bit će preneseni u doigravanje. 

Obzirom da Grude imaju 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Izviđač u doigravanju će ekipi iz Hercegovine biti potreban jedan trijumf za osvajanje pete uzastopne titule prvaka BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi