EPA

Nije sve u novcu...

Zukanović govorio o Romi i Gentu, pa otkrio planove: "Volio bih se vratiti..."

Ako je neko kompetentan da govori o duelu između Genta i Rome, onda je to Ervin Zukanović.

Voljom kuglica u Nyonu odlučeno je da se Gent i Roma sastanu u šesnaestini finala UEFA Evropske lige, a kroz karijeru upravo je bh. reprezentativac imao priliku igrati za obje momčadi i ne čudi što je među Italijanima ovih dana vrlo tražen.

Daleko je danas Zukanović od Evrope, fudbalski hljeb zarađuje u Saudijskoj Arabiji, no svejedno i dalje prati situaciju i u Gentu i u Romu.

"Osjećao sam se čudno kada sam vidio žrijeb, ipak sam igrao i za Romu i za Gent, tako da će to za mene biti jedna vrlo zanimljiva utakmica", počeo je Ervin, pa nastavio:

"Jasno je kako svi favorizuju Romu, ali morat će biti vrlo oprezni. Gent nije u rangu Rome po kvalitetu, međutim morate biti svjesni da u fudbalu danas ne pobjeđuju favoriti. Pobjeđuje onaj koji bude više 'gladan', koji bude više želio pobjedu. Gent u tom smislu sigurno ima pravi mentalitet", dodaje.

Lijepe uspomene ga vežu za Belgiju i Italiju.

"U Belgiji imam toliko lijepih uspomena. Tamo se rodilo moje prvo dijete, živio sam u toj zemlji pet punih godina, a i kao igrač sam u Gentu napredovao dosta. U Romi je isto bilo sjajno. Imao sam čast da moja prva utakmica u Ligi prvaka bude protiv Reala. Otišao sam na kraju jer sam želio više da igram."

Ostao je u dobrim odnosima sa Edinom Džekom.

"Kazat ću samo jedno: Roma bez Džeke je skroz druga ekipa."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju razgovora dotakao se i svoje azijske avanture. Novac je, naravno, bio presudan faktor da napusti Serie A i ode u Saudijsku Arabiju.

"Ako odete u Saudijsku Arabiju igrati fudbal, svi znaju da ste to uradili za novac. I meni je došla dobra ponuda i tu sam već četiri mjeseca. Naučio sam da se ne treba voditi time, danas mi već nedostaje profesionalni fudbal i želim se već u januaru vratiti u Italiju", otkrio je reprezentativac BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.