Foto - EPA

Koriste se razni elementi za prognozu

Superkompjuter odredio putnike u četvrtfinale Lige prvaka

Midhat Šljivak

Superkompjuter ponovo je na djelu.

Mnogi engleski mediji koriste superkompjuter kako bi unaprijed pokušali da odrede tok određenog takmičenja, a sada su ga iskoristili i nakon žrijeba Lige prvaka.

Prilikom računanja koriste se razni elementi, podaci i statistika, a za Engleze nije donio dobre vijesti. Prema izračunu u osmini finala Lige prvaka ispast će čak tri tima iz Premiershipa, prvak Evrope Liverpool, Chelsea i Tottenham.

Jedini tim iz Engleske koji bi, prema prognozama, trebao proći dalje je Manchester City, koji za protivnika ima Real Madrid.

Ovako je superkompjuter prognozirao ishode osmine finala Lige prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia - PSG 1:2 1:2
Real Madrid - Man. City 1:1 1:3
Atalanta - Valencia 1:1 1:2
Atletico - Liverpool 1:0 1:2
Chelsea - Bayern 1:2 0:2
Lyon - Juventus 1:2 1:2
Tottenham - RB Leipzig 2:1 0:1
Napoli - Barcelona 0:3 1:3

Interesantno je svakako da je prije početka sezone po proračunu koji je radio BT Sports, Real Madrid bio izabran za novog praka Evrope, a po novom računanju ispada već u osmini finala od Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.