Foto - EPA

Mason Greenwood igra odlično na Old Traffordu

Postigao je 16 golova na jednoj utakmici, a takvog talenta United nije smio da propusti

Midhat Šljivak

Mason Greenwood je proteklog vikenda postigao gol kojim je Manchester Unitedu donio bod protiv Evertona (1:1).

Talentovani 18-godišnji napadač sve više postaje ozbiljna opcija za menadžera Uniteda Olea Gunnara Solskjaera i sigurno da će u budućnosti dobijati i više šanse za igru u bitnim utakmicama.

Interesantno je svakako i kako je ovaj mladi fudbaler došao na Old Trafford. Vrbovan je sa samo šest godina i to nakon što je postigao 16 golova na jednoj utakmici.

Njegov uspjeh završio je u lokalnim novimana u Bradfordu. Skauti Unitedu brzo reagovali i doveli su ga u svoju školu fudala.

"Došao je sa šest godina i već je igrao podjednako dobro sa obje noge. Brzo je učio, upijao je sve istog trenutka. Kada bismo mu nešto pokazali za 30 sekundi je to ponovio", rekao je trener u akademiji Uniteda Mark Senior.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom na to kojom brzinom napreduje Greenwood bi uskoro mogao postati i prva napadačka opcije Crvenih đavola.

Nema dileme da se radi o izuzetnom talento, ali ostaje nam da vidimo hoće li dosegnuti fudbalske visine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.