Foto: EPA

Definitivno napušta Juventus

Neočekivan transfer: Mandžukić ide u hit Lige prvaka?

Mario Mandžukić bi i na proljeće mogao igrati u Serie A, javljaju italijanski mediji.

Opće je poznato kako iskusni napadač nije u planovima Maurizija Sarrija i da će otići iz Juventusa tokom zime, a posljednjih sedmica iz dana u dan se špekuliše o tome gdje će nastaviti karijeru.

U igri su klubovi iz Katara, Kine, SAD-a..., zatim oni evropski. Mnogi najveće šanse daju Manchester Unitedu s kojim je uveliko u pregovorima, no čini se kako bi Mandžukić na kraju mogao ostati u Italiji i zaigrati za - Atalantu.

Najnovija je to glasina koja se pojavila na Apeninima, gdje mediji tvrde da Atalantin trener Gian Piero Gasperini želi neiskusnom sastavu dodati nekoliko renomiranih figura što, svakako, vide u Mandži. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrač kalibra kao što je Mandžukić bi, bez dileme, bio od velike pomoći Atalanti u Ligi prvaka gdje ih u osmini finala čeka Valencia. Tim uspjehom je ekipa iz Bergama premašila sva očekivanja i postala hit takmičenja s obzirom da je nakon prva tri kola na kontu imala nula bodova. 

Trenutno u Atalanti razmatraju mogućnosti pod kojim bi transfer mogli realizovati. Najrealnija je opcija da Mandžukić dođe na posudbu do kraja sezone, nakon čega bi se razgovaralo o otkupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.