"Vezni red Juventusa onda je bio jači nego sada"

Marchisio uvjeren

"Vezni red Juventusa onda je bio jači nego sada"

Edmir Škorić

Bivši veznjak Juventusa smatra da je tim u kojem je on igrao bio jači od današnjeg.

Marchisio je dao veliki intervju za La Gazzetta dello Sport u kojem je uglavnom govorio o svojoj karijeri.

Marchisio je u svojoj 13-godišnjoj karijeri sa Starom damom osvojio sedam Scudetta i četiri Kupa Italije. Ipak na početku desetljeća klub nije osvojio ništa drugo osim titule Serije B od 2006. godine.

"Uvijek se sjećam razgovora s AndreomD Agnellijem, na kraju teških godina, i rekao sam mu: 'Ne želim biti jedan od rijetkih igrača koji u povijesti Juve nisu ništa osvojili, a ja sam siguran da ni vi ne želite biti jedan od tih predsjednika'".

Onda je došao Antonio Conte...

"Već dvije godine ste sedmi, dvije godine ste bili grozni. Dakle, ovdje stvarno možete krenuti naprijed ili otići. Conte nas je testirao, gurnuo nas je u vatru, te dvije godine su sve promijenile“, prisjeća se Marchisio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Smatra dakle da ovaj tim Juventusa nije dovoljno jak kao onaj u kojem je igrao Marchisio.

"Vjerujem da će s vremenom Maurizio Sarri uspjeti pronaći konačno rješenje, a Juve, kao i svi veliki timovi, mora doći u vrhunskom stanju u februaru-martu. Vezni red nije na nivou na kojem je bio kada sam ja igrao. Tada su tu bili Pirlo, Vidal i Pogba. To možete vidjeti iz postignutih golova i pruženih asistencija", zaključio je Marchisio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinas
Slazem se
2 0
DelPiero
Nije rekao da je tim bio jaci, nego vezni red.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti