Perasovićev tim pao bez pravog otpora

Real razbio Baskoniu u Vitoriji

Košarkaši madridskog Reala nastavilu su svoj pobjednički niz i u 15. kolu Eurolige razbivši u Vitoriji rivala iz Endesa Lige, tim Baskonie rezultatom 77:55. 

Sami rezultat dovoljno govori o dešavanjima na parketu u Vitoriji. Od početka do kraja u ovoj utakmici o svemu se pitao samo gostujući tim koji je demonstrirao fantastičnu obranu ne dopustivši domaćem timu ni u jednoj četvrtini da zabije više od 16 poena.

Opet je Pablo Laso strašnim ritmom s mnogo rotacije došao do uvjerljive pobjede. Svi koji su ušli u igru za Real, osim Taylora, postigli su poene. Prednjačio je Mickey s 15, dok je Rudy dodao 12. 

Shields je postigao 14 za Baske a večeras neprepoznatlljivi Shengelia dodao je samo 10 poena za tim Velimira Perasovića. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.