Nemilosrdni Larkin i Efes protutnjali kroz Vitoriu

Prvaci Turske nanijeli težak poraz Baskoniji

Nemilosrdni Larkin i Efes protutnjali kroz Vitoriu

Anadolu Efes nastavlja sa sjajnim partijama u ovogogišnjem izdanju Eurolige. Oni su večeras kao gosti razbili u Vitoriji Baskoniu rezultatom 102-77 i ostali u samom vrhu ljestvice. 

Zahuktali Efes je i bez Dunstona i Moermana praktički s pola snage pregazio Baske i potvrdio zastrašujuću formu u kojoj se nalazi Atamanova momčad.

Shane Larkin koji je u prošlom kolu oborio rekord Eurolige s 49 poena bio je sjajan i večeras zabivši 24 koša za isto toliko minuta na parketu. S fantastičnih 8/9 iz igre te 3/4 s linije slobodnih bacanja priskrbio si je indeks korisnosti od 37 kao i novi naslov najboljeg igrača utakmice. Sjajnu formu potvrdio je i turski reprezentativac Sertac Sanli s 18 poena za samo 16 minuta na parketu, dok su Micić i Singleton zabili po 13 koševa.

Toko Shengelia opet je bio najbolji kod Baskonie s 20 poena a Shields i Stauskas zabili su po 16 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi