Bit će spreman za drugi dio

Lewandowski odlazi na operaciju prepona

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je bio sjajan u 2019. godini, ali kraj iste donosi mu operativni zahvat.

Lewandowski će tokom vikenda odigrati meč protiv Wolfsburga, a odmah nakon toga ide na operaciju prepona.

No, na njegovu i na sreću Bayerna, slijedi zimska pauza u Njemačkoj, pa praktično Poljak neće propustiti nijedan meč svoje momčadi.

Poljak bi trebao biti potpuno spreman za utakmicu protiv Herthe 19. januara, što je potvrdio i trener Bavaraca Hans Flick.

"Robert će se nakon operacije u subotu podvrgnuti operaciji prepona", rekao je Flick novinarima u petak. "Ne želimo gubiti vrijeme. Morat ćemo vidjeti kako napreduje proces oporavka. Vrijeme njegovog odsustva bi trebalo biti od 10 do 14 dana", poručio je Flick.

Lewandowski je već postigao 30 golova u izvanrednoj prvoj polovici sezone, a 19 ih je stiglo u uvodnih 16 mečeva Bundeslige.

Uoči utakmice s Wolfsburgom, Bayern ima dosta problema i veliki broj povrijeđenih igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo 11 zdravih prvoligaša i pet mladih igrača", poručio je trener njemačkog kluba.

Bayern u subotu od 15.30 sati dočekuje Wolsfburg i to sa trećeg mjesta, pošto iza sebe ima Leipzig i Borussiju Moenchengladbach. Obje momčadi imaju po 34 boda, a Bayern i Borusia Dortmund po 30 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.