Ko je Bayernov anonimus koji je sinoć donio pobjedu svom timu?

Debi kakav se samo poželjeti može

Ko je Bayernov anonimus koji je sinoć donio pobjedu svom timu?

S. Grebović

Jučer je odigrano preostalih pet utakmica 16. kola Bundeslige, među kojima je i duel Freiburga i Bayerna, a koji je okončan trijumfom Bavaraca od 3:1.

Iako to rezultat možda ne govori, Bayern je teškom mukom došao do velike pobjede na ovom gostovanju jer su dva pogotka postigli u sudijskoj nadoknadi.

Prednost je Bavarcima u 19. minuti donio, ko drugi nego Lewandowski, koji je tako stigao do svog 19. gola u Bundesligi po čemu mu nema ravnog. Izjednačenje je domaćinu u 59. donio Grifo i kada se mislio da će se tim rezultatom susret okončati na scenu je stupio Bayernov anonimus.

Joshua Zirkzee je u 90. minuti dobio priliku umjesto Coutinha da bi dvije minute kasnije pogodio za veliko slavlje gostiju. Do kraja se Serge Gnabry zapečetio sudbinu Freiburga za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema sumnje da je apsolutni heroj večeri 18-godišnji Zirkzee čime je na najbolji način krunisao svoj debi u Bundesligi. Ovo je mladom Holanđaninu bio tek drugi nastup u dresu tima iz Munchena, jer je prije nekoliko dana dobio pet minuta u pobjedi protiv Tottenhama u Ligi prvaka.

Karijeru je počeo u holandskom niželigašu Spartan Youth, nakon čega je stigao u višestrukog prvaka Njemačke u kome je prošao sve omladinske selekcije i gdje će u budućnosti sigurno imati šanse da se dokaže.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije