Tinejdžer oduševio sve, ali Salihamidžić mu je pronašao manu

Dao mu savjet

Tinejdžer oduševio sve, ali Salihamidžić mu je pronašao manu

Edmir Škorić

U srijedu navečer je debitovao i donio pobjedu Bayernu, a za Joshu Zirkzeea malo ko je ranije čuo.

Mladi Nizozemac je u 90. minuti ušao u igru protiv Freiburga i pogodio odmah za 2:1, a ubrzo je Gnabry samo ovjerio trijumf Bavaraca koji su se ponovo mučili.

Osamnaestogodišnjak je na najbolji način odgovorio na povjerenje trenera, a to mu je bio tek drugi nastup, budući da je koji dan ranije odigrao pet minuta u meču Lige prvaka protiv Tottenhama.

Karijeru je počeo u holandskom niželigašu Spartan Youth, nakon čega je stigao u višestrukog prvaka Njemačke u kome je prošao sve omladinske selekcije i gdje će u budućnosti sigurno imati šanse da se dokaže.

O njemu je oduševljeno govorio i sportski direktor njemačkog giganta Hasan Salihamidžić.

"Sjajno je što nam je donio pobjedu. Dečko je stvarno dobar i jedan je od najvećih talenata u našoj akademiji. Izuzetno je visok, ima dobru kontrolu lopte i tehniku te igra sa dosta samopouzdanja", rekao je Salihamidžić, pa mu dao i mali savjet.

"Ponekad se mora malo više kretati bez lopte. Pouzdaje se u svoje kvalitte, koje su naravno iznimne, ali mora da poradi i na ovom segmentu u igri bez lopte".

Zirkzee je postao najmlađi holandski strijelac gola u povijesti Bundeslige, a s Bayernom iz Münchena sada je treći na listi najmlađih strijelaca.

S 18 godina i 210 dana samo su Roque Santa Cruz i Alphonso Davies bili mlađi.

"On je super dečko. Na treningu se brzinom munje razvija, a također želi učiti i slušati druge. Ima potencijal i talent koji nemaju svi", hvali ga David Alaba, njegov saigrač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zirkzee će imati priliku i da uči od jednog od najboljih svjetskih napadača Roberta Lewandowskog, a u Bayernu vjeruju da imaju golgetera za duge staze, no bitno je samo da mu se ukaže povjerenje i prilika, a već je pokazao da itekako ima šta da ponudi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije