Foto: arsenal.com

Arsenal ima novog trenera

Arteta nakon preuzimanja Arsenala: Ovo je velika čast

Ono o čemu se nagađalo posljednjih sedmica konačno je dobilo potvrdu - Mikel Arteta je novi trener Arsenala.

Topnici su poslije serije loših rezultata nedavno smijenili Unaija Emeryja, a od tada gotovo da nije prošao dan da se pritom neko od trenerskih imena nije dovelo u vezu s Arsenalom.

Patrick Vieira, Carlo Ancelotti, Massimiliano Allegri, samo su neki od sjajnih stručnjaka koji su bili u opticaju da preuzmu klupu Arsenala, ali izbor je na kraju pao na bivšeg fudbalera Gunnersa Mikela Artetu koji je do sada bio samo pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju.

Španac je s Arsenalom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a prve impresije po dolasku u klub su više nego pozitivne.

"Velika čast. Arsenal je jedan od najvećih klubova na svijetu i ponosan sam što mi je ukazano povjerenje. Cilj mi je da se s Arsenalom borim za najbolje trofeje, uostalom to je ono čemu teže i u klubu, što sam i shvatio kroz razgovor sa Stanom i Kroenkeom", izjavio je Arteta za klupski sajt, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Realan sam i znam da se ne možemo podići preko noći. Međutim, momčad je mlada i puna talenta i potencijala. Zato vjerujem da možemo vratiti Arsenal tamo gdje pripada", poručio je. 

Arteta je, podsjećanja radi, u konkurenciji za klupu Arsenala bio i prije 19 mjeseci, ali klub se tada odlučio za Emeryja.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.