Arsenal danas predstavlja trenera, Arteti bi bolje bilo da ne gleda raspored utakmica

Težak izazov je pred njim

Arsenal danas predstavlja trenera, Arteti bi bolje bilo da ne gleda raspored utakmica

E. Škorić

Očekuje se da danas Arsenal imenuje Mikela Artetu za svog novog menadžera.

Bivši igrač Arsenala će sutrašnji meč protiv Evertona na Goodisonu gledati sa pozicije čelnika kluba i u društvu direktora, a u ponedjeljak će voditi ekipu po prvi put.

To znači da će Arteta debitovati u četvrtak na Boxing Day u gostima kod Bournemoutha i općenito će imati jako težak raspored u naredne dvije sedmice.

Privremeni menadžer Freddie Ljunberg otputovaće s ekipom danas u Liverpool i sutra će voditi momčad, ali već danas će za trenera biti imenovan sada već bivši pomoćnik Pepa Guardiole u Manchester Cityju.

Arteta će dobiti pet miliona eura godišnje uz bonuse i ugovor do 2023. godine, a u Cityju nisu bili sretni što je Arsenal posljednjih sedmica ušao u pregovore sa Pepovim pomoćnikom. Navodno se Arteta sinoć pozdravio sa igračima Cityja i rukovodstvom, a od danas kreće u novu avanturu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neće mu biti jednostavno. Osim spomenutog gostovanja u Bournemouthu 26. decembra, već tri dana kasnije slijedi domaći meč sa Chelseajem u Premier igi, a 1. januara protiv Manchester Uniteda. Samo pet dana nakon toga Arsenal će u FA kupu igrati protiv Leedsa.

Bit će to pravo vatreno krštenje za Artetu, čiji dolazak ne odobravaju baš svi igrači i neki su navodno spremni da odu jer klub nakon svega smatraju neozbiljnim.

Top Komentari

yossarian
Neoboriv argument je da si bolesna MiaGazija. Ama baš nijedan komentar na zadnjih 1000 vijesti o Arsenalu (u to ne računam tvoje bolesne ispade) nije bio pozitivno intoniran. Svi se slažu da Arsenal nema igre, nema trenera, nema ekipe, nema dovoljno dobrih igrača i ništa od toga nije sporno. I svi se slažu da si bolesna. Svađaš se sa izmišljenim likovima tražiš da ti izmišljeni likovi podastru "ARGUMENTE", a niko ništa lijepo nije rekao za igru Arsenala. Eto ti neoboriv argument za tvrdnju da si bolesna. Idi liječi se, objavljuj slike na Instagram, tamo nećeš skupljati minuse i prijave. Zna se šta nudiš i pošto.
3 0
yossarian
@PRAVIGAZIJA Niko te ne prijavljuje zbog "mišljenja", svaka kretenuša ima pravo iznijeti svoje mišljenje pa i ti. Jednostavno si dosadna, spamaš, zamaraš....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi