Foto - EPA

Matuidi razmišljao o kraju nakon katastrofe

"Zbog Barcelone sam 2017. godine umalo završio karijeru"

Midhat Šljivak

Jedan od najvećih povrataka u historiji Lige prvaka napravila je Barcelona kada je 2017. godine u osmini finala Lige prvaka u čudesnom meču eliminisala PSG.

PSG je na Nou Camp došao sa prednošću od 4:0 iz prve utakmice, ali u nejverovatnoj završnici utakmici Barca je pobijedila sa 6:1 i prošla je u četvrtfinale.

Ta utakmica je teško pala današnjem fudbaleru Juventusa Blaiseu Matuidiju. Igrao je tad ovaj veznjak za PSG, a priznao je kako mu nakon utakmice više nije bilo do fudbala.

"Želio sam da se povučem iz fudbala 2017. godine. Razlog? Poraz od Barcelone na Camp Nou od 6:1. Nakon toga sam bio nevjerovatno tužan i govorio sam sebi kako ću prestati igrati fudbal. Sada sam mnogo bolje i samo se sjećam lijepih stvari iz PSG-a", rekao je Matuidi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada francuski fudbaler ponovo uživa u igri. Juventus je idealna sredina za njega, a igra zaista dobro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.