Stigao odgovor zašto nisu dosuđeni penali u El Clasicu
Foto - EPA

Sudija je imao jasna uputstva

Stigao odgovor zašto nisu dosuđeni penali u El Clasicu

Midhat Šljivak

Madridski Real žalio se na suđenje Hernandeza Hernandeza u velikom derbiju protiv Barcelone.

Kraljevi iz Madrida smatraju da su oštećeni čak za dva penala u El Clasicu. Dva puta je u akciji bio Raphael Varane, ali ni sudija ni VAR nisu smatrali da je penala bilo.

Španski mediji došli su do informacija zašto penali nisu dosuđeni, a to je u programu Teledeportea saopštio Juan Carlos Rivero.

"Dobili smo informaciju da je sudija Hernandez Hernandez imao posebna uputstva pred utakmicu. Prvo uputstvo je da bi penal kojeg bi dosudio morao je biti očigledan, a drugo je bilo da bude oprezan sa eventualnim drugim žutim kartonima. Tako, da bi igrač dobio drugi žuti karton, morao je napraviti start u rangu crvenog", rekao je Rivero.

Ipak, Kraljevi se ne mire sa odlukama koje su donesene u ovom meču, pa su čak tražili i da se pregledaju audio snimke iz VAR sobe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, izuzetno slabi El Clasico završen je rezultatom 0:0.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Fakat, ali fakat ne vidim prostora za penal. Na gluposti se žale.
3 17
Salihović23
Da Je Casemiro udario Messija na ovakav način, bio bi i penal a i crveni. I niko se ne bi ni bunio.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije