Ermin Bičakčić nije igrao

Hoffenheim u finišu do preokreta i pobjede nad Borussijom

Hoffenheim i Borussia Dortmund sastali su se na PreZero Areni u okviru 17. kola Bundeslige, ujedno i posljednjeg u ovoj godini.

U posljednjih šest susreta na ovom stadionu 'Milioneri' nisu slavili, a Sinsheim je i večeras bio neosvojiva tvrđava za goste koji su ispustili prednost iz prvih 45 minuta i na kraju poraženi s 2:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Borussije, a ofanzivna igra od starta isplatila im se u 17. minuti kada Goetze na asistenciju Hakimija dovodi svoj u vodstvo.

Do odlaska na odmor prednost Borussije je mogla biti i veća. Prijetili su Sancho, zatim Hakimi i Hazard, ali niti jedan od tih pokušaja nije završio u mrežu Hoffenheima i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0.

U drugom poluvremenu na uzbuđenja se čekalo sve do samog finiša. Prvo je u 79. minuti stvari na početak vratio Adamyjan, da bi isti igrač tri minute prije kraja asistirao Kramariću koji pogađa za preokret i veliku pobjedu Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Kada je u pitanju tabela, Hoffenheim je trijufmom skočio na šesto mjesto s 27 osvojenih bodova, dok se Borussia nalazi na četvrtoj poziciji s tri više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.